Een veilige reisomgeving is waar u veel in investeert. Ondanks alle getroffen maatregelen, waaronder camera’s en extra toezicht, worden reizigers en medewerkers alsnog geconfronteerd met situaties waarin zij zich onveilig voelen. SODA ondersteunt vervoersmaatschappijen bij het verhalen van een schadevergoeding op zwartrijders en overlastveroorzakers.

Onze aanpak

Ontzorgen en een duidelijk signaal afgeven aan reizigers die een onrechtmatige daad plegen, dat is waar de SODA-aanpak voor staat. Bij de afhandeling van een incident zijn medewerkers van de openbaar vervoerder en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) betrokken. De inzet van dit personeel is kostbaar en deze rekening ligt nu nog bij het vervoersbedrijf. In de wet staat dat de veroorzaker van schade verplicht is deze te vergoeden. De SODA-aanpak voorziet hierin.

De schadevergoeding staat los van een eventuele sanctie van Justitie. Het bedrag is vastgesteld op €313,-. In dit bedrag is de directe schade, door bijvoorbeeld vernieling of beschadiging, niet meegenomen.

Online platform en persoonlijke service

Via het online platform van SODA kunt u snel en eenvoudig een incident aanmelden. Nadat de politie werd ingeschakeld en u het incident online aangemeld heeft, neemt SODA de verdere afhandeling over. Dankzij onze samenwerking met de politie kunnen wij de gegevens van de verdachte(n) opvragen en zo verhalen wij namens u de schadevergoeding op de veroorzaker. Van het sturen van de rekening tot de herinnering en als het niet anders kan dan werken wij nauw samen met vaste gerechtsdeurwaarders. In een persoonlijk dashboard kunt u de status bekijken van alle aangemelde incidenten.

Geweld en agressie openbaar vervoer
Geweld en agressie openbaar vervoer

Voordelen van SODA

  • U geeft een signaal af aan overlastveroorzakers en zwartrijders
  • U meldt een incident eenvoudig online aan.
  • Overzichtelijk dashboard van alle door u gemelde incidenten.
  • Door onze samenwerking met de politie kunnen wij snel handelen.

Kwalitatieve dienstverlening

Door nauwe samenwerking met onder andere politie, justitie en ondernemers heeft SODA een groot vertrouwen opgebouwd bij alle betrokken partijen. Om dit vertrouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, staat SODA onder toezicht van de Stichting DAAD. Stichting DAAD waakt over de kwaliteit van de uitvoering en biedt betrokken partijen een klachtenregeling en een onafhankelijke klachtencommissie.

Meld uw onderneming vandaag nog aan

Via de onderstaande button kunt u zich eenvoudig aanmelden. Heeft u nog een vraag? Dan zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur bereikbaar via 088 3223 123. U kunt uw vraag ook mailen naar info@so-da.nl.