Het is druk in de winkel. U heeft die dag maar net genoeg personeel en dan is het weer raak, diefstal. De tijd die u kwijt bent aan het afhandelen van een winkeldiefstal staat vaak niet in verhouding tot de schade. Wist u dat de verloren tijd ook als schade op een winkeldief verhaald kan worden? SODA biedt een online platform voor het snel en eenvoudig afhandelen van winkeldiefstallen.

Onze aanpak

Wij vinden het belangrijk dat er een signaal afgegeven wordt aan winkeldieven. In samenwerking met de politie hebben wij een succesvolle aanpak ontwikkeld waarbij de winkeldief niet alleen voor (directe) materiële schade aansprakelijk gesteld wordt, maar ook voor de tijd (indirecte schade) die u kwijt bent aan het afhandelen van een diefstal. Het is wettelijk bepaald dat de veroorzaker deze schade ook moet vergoeden.

Online platform en persoonlijke service

Via het online platform op bijwinkeldiefstal.nl kunt u snel en eenvoudig een winkeldiefstal afhandelen, ook als de politie niet aanwezig is. Vind een medewerker het spannend of moeilijk om de diefstal online af te handelen? Dan biedt onze telefonische service uitkomst. SODA verzorgt de verdere afhandeling en verhaalt namens u de schade op de winkeldief. In een persoonlijk dashboard kunt u de status bekijken van alle aangemelde winkeldiefstallen.

Voordelen van SODA

  • Snel en eenvoudig online een winkeldiefstal afhandelen
  • Afhandeling is ook mogelijk zonder aanwezigheid van politie
  • Overzichtelijk dashboard van alle door u gemelde diefstallen
  • Door onze samenwerking met de politie kunnen wij snel handelen
  • Dienstverlening op basis van no cure no pay

Het resultaat

Jaarlijks maken wij meer dan een miljoen euro over aan ondernemers. Het effect van onze aanpak is duidelijk merkbaar en wij ondersteunen meer dan 80% van de retail. Grote concerns waaronder Ahold, Jumbo, HEMA en Aldi zijn klant bij ons.

Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de aanpak bij deelnemers van SODA een significante invloed heeft op recidive. Winkeldieven die geconfronteerd worden met de aanpak van SODA vallen minder vaak in herhaling.

Schadevergoeding

Dagelijks worden er honderden diefstallen gepleegd, daarom hanteren wij één vast bedrag van €181,- per diefstal. Wij werken op basis van no cure no pay. Dit betekent dat onze dienstverlening pas betaald hoeft te worden op het moment dat het bedrag geïncasseerd is.

Kwalitatieve dienstverlening

Door nauwe samenwerking met onder andere politie, justitie en ondernemers heeft SODA een groot vertrouwen opgebouwd bij alle betrokken partijen. Om dit vertrouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, staat SODA onder toezicht van de Stichting DAAD. Stichting DAAD waakt over de kwaliteit van de uitvoering en biedt betrokken partijen een klachtenregeling en een onafhankelijke klachtencommissie.

Meld uw winkel vandaag nog aan

Via de onderstaande buttons kunt u zich eenvoudig aanmelden of een winkeldiefstal melden. Heeft u nog een vraag? Dan zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur bereikbaar via 088 3223 123. U kunt uw vraag ook mailen naar info@so-da.nl.