Als inkoper doet u er alles aan om er zeker van te zijn dat u geen gestolen goederen inkoopt. U maakt hiervoor gebruik van stopheling.nl en registreert de goederen in het digitaal opkopers register (DOR). Als achteraf blijkt dat het ingekochte artikel toch afkomstig is van diefstal, dan bent u de dupe. SODA ondersteunt winkeliers bij het verhalen van de inkoopprijs én een schadevergoeding op de aanbieder

Onze aanpak

Als u een artikel heeft ingekocht dat van diefstal afkomstig is dan ontvangt SODA van het DOR (Digitaal Opkopers Register) automatisch de gegevens van de aanbieder. Wij starten direct het incassotraject en stellen de aanbieder van het gestolen goed aansprakelijk voor de schade. Hierbij werken wij nauw samen met vaste incassobureaus en kunnen in overleg met u de zaak aan de rechter voorleggen.

Klik hier voor meer informatie over het DOR en download de flyer ‘de heler betaalt’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Heling automatisch aangemeld

Via het online platform van SODA kunt u snel en eenvoudig een incident aanmelden. SODA neemt daarna de volledige afhandeling op zich. Van het sturen van de rekening , tot de herinnering en als het niet anders kan dan werken wij nauw samen met vaste gerechtsdeurwaarders. In een persoonlijk dashboard kunt u de status bekijken van alle aangemelde incidenten.

Voordelen van SODA

  • SODA ontzorgt en regelt de complete afhandeling.
  • U geeft een duidelijk signaal af aan klanten dat u eerlijke artikelen verkoopt.

Kwalitatieve dienstverlening

Door nauwe samenwerking met onder andere politie, justitie en ondernemers heeft SODA een groot vertrouwen opgebouwd bij alle betrokken partijen. Om dit vertrouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, staat SODA onder toezicht van de Stichting DAAD. Stichting DAAD waakt over de kwaliteit van de uitvoering en biedt betrokken partijen een klachtenregeling en een onafhankelijke klachtencommissie.

Meld uw winkel vandaag nog aan

Via de onderstaand e-mailadres kunt u zich eenvoudig aanmelden. Heeft u nog een vraag? Dan zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur bereikbaar via 088 3223 123. U kunt uw vraag ook mailen naar info@so-da.nl.