Maak kennis met Iris

donderdag, 24 augustus 2023

Als erkend leerbedrijf begeleiden wij studenten uit verschillende studierichtingen. Iris Tillemans studeert Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht. Ze werkt momenteel aan haar afstudeerstage bij SODA. Hoog tijd om verder kennis te maken met deze enthousiaste student. Wij vragen Iris hoe het is om stage te lopen bij SODA en zij vertelt ons meer over haar afstudeertraject.

Als eerst zijn wij benieuwd waarom Iris gekozen heeft voor Integrale Veiligheidskunde. “Veiligheid is een heel belangrijk onderwerp dat enorm leeft in onze samenleving, daarom wil ik daar alles over leren”, vertelt Iris. “Mijn aandacht ligt vooral bij sociale veiligheid, oftewel gevaar dat veroorzaakt wordt door mensen. Ik vind dit onderwerp onwijs interessant, dus ben daar op gefocust”.

“Bij SODA leer ik veel over schadeverhaal via het civiel recht. Het is een innovatieve organisatie en ik vind het erg gaaf dat ik hier stage kan lopen”.

SODA bij heling

 Iris verdiept zich tijdens haar stage in de SODA-aanpak bij heling. Ze heeft onderzoek gedaan naar hoe de aanpak geoptimaliseerd kan worden en richt zich daarbij ook op het informeren van inkopers. “De SODA -aanpak zorgt ervoor dat de inkoop van gestolen goederen verkleind wordt, een aanbieder van een gestolen goed aangesproken wordt op zijn handelen en de veroorzaakte schade vergoedt. Heling is een strafbaar feit dat nog vaak over het hoofd wordt gezien. Mijn afstudeertraject bestaat uit vijf verschillende opdrachten. Op dit moment werk ik aan de implementatie van handzame instructiekaart voor inkopers. Ik sluit mijn stage af met een eindevaluatieonderzoek”.

Maak kennis met Iris

Stage bij SODA

“Aan het begin van mijn stage wist ik nog niet wat heling precies inhield. Nu bijna een jaar verder heb ik veel kennis opgedaan. Naast de wereld van heling heb ik ook veel geleerd over de andere specialismen van SODA, waaronder het verhalen van schade na winkel- en brandstofdiefstal en verzekeringsfraude. SODA is een gezellige en fijne organisatie om stage te lopen. Er werken veel enthousiaste mensen met diverse achtergronden, zoals IT, politie en criminologie. Ik kan bij iedereen terecht voor hulp en dat is een prettige manier om te kunnen leren”, eindigt Iris.

Ben jij geïnteresseerd in een carrière of stageplek bij SODA? Stuur dan je motivatie naar info@so-da.nl en wie weet maken wij binnenkort kennis met elkaar.