Zicht en grip op winkeldiefstal

Zicht en grip op winkeldiefstal

donderdag, 31 augustus 2023

Elke winkelier wil graag zicht en grip op de criminele derving door winkeldiefstal. Het online platform bijwinkeldiefstal.nl biedt naast een snelle online afhandeling ook veel informatie over de incidenten in uw winkel. Deze waardevolle data geven u handvatten voor het efficiënt verminderen van derving door winkeldiefstal.

Sterke en zwakke momenten

Over het algemeen vinden de meeste winkeldiefstallen plaats tussen 15:00 en 17: 00 uur, maar is dat in uw winkel ook het geval? In het portal van bijwinkeldiefstal.nl kunt u zien op welke dagen en dagdelen er in uw winkel het meest gestolen wordt. Dankzij deze informatie kunt de beveiliging en controles, gericht en op de juiste momenten aanscherpen.

Het profiel van de winkeldief

Zijn de meeste winkeldieven in uw winkel man of vrouw, jong of oud? In het persoonlijk dashboard is op basis van de geregistreerde winkeldiefstallen een daderprofiel opgebouwd. Daarin kunt u zien of het voornamelijk mannen of vrouwen zijn, de leeftijd van de dader en de hoogte van het gestolen bedrag. Door deze informatie heeft u de winkeldief nog beter in beeld.

“Winkeldieven zijn mensen zoals u en ik, meer inzicht helpt u ze te herkennen”

Arie Jan van Os

Criminaliteitsverloop

Voor winkels met meerdere vestigingen verspreid door Nederland is het belangrijk om het criminaliteitsverloop van de winkels in kaart te brengen. Is er sprake van een landelijke stijging, of concentreren de winkeldiefstallen zich in specifieke regio’s? Door inzicht in deze cijfers kunt u zien of en waar er extra ondersteuning nodig is.

80% betaalt binnen één maand

Ondanks alle inspanningen kunnen winkeldiefstallen nooit helemaal voorkomen worden. Een snelle en eenvoudige afhandeling is dan ook van belang. Op bijwinkeldiefstal.nl kunnen medewerkers met en zonder aanwezigheid van de politie een winkeldiefstal snel afhandelen. SODA verhaalt vervolgens de schade op de dader. Hierin behalen wij mooie resultaten, want 80% betaalt binnen één maand.

Wilt u meer weten over het platform of een vrijblijvend een account aanvragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via contact@so-da.nl