U ziet het gebeuren, een klant die na het tanken meteen wegrijdt zonder te betalen. Het komt brandstofdiefstal helaas steeds vaker voor. Het Openbaar Ministerie vervolgt de dader alleen bij herhaling, vanwege beperkte politiecapaciteit. Dit betekent dat u vaak achterblijft met de schade. SODA helpt u bij het verhalen van de onbetaalde tankbon plus een schadevergoeding van €131,- voor de verloren tijd, want de dader is bij wet verplicht om deze schade ook te vergoeden.

Onze aanpak

Bij brandstofdiefstal maken wij onderscheid in drie verschillende oorzaken:

  • Klanten die bewust wegrijden zonder te betalen (misdrijf).
  • De “klopper” die zich meldt bij de kassa en afspreekt om later terug te komen om te betalen en dat vervolgens niet doet (onbetaalde schuldbekentenis).
  • Een vergissing door klant of medewerker, waardoor de tankbon niet betaald is.

Voor al deze situaties heeft SODA een duidelijke en eenvoudige oplossing. Het enige dat u hoeft te doen is de tankbon online aan te melden en daarna nemen wij de complete afhandeling uit handen.

Wij doen namens u aangifte bij de politie (bij doorrijders en onbetaalde schuldbekentenis) en verhalen het bedrag van de onbetaalde tankbon plus de schadevergoeding. In geval van een vergissing verhalen wij alleen het misgelopen bedrag van de tankbon en administratiekosten (€ 25,00 inclusief btw). Doordat steeds meer exploitanten de brandstofdiefstallen bij SODA melden is de informatie van de doorrijder niet langer versnipperd bij meerdere deurwaarders. Wij hebben zicht op de doorrijders die in herhaling vallen en daardoor kunnen zij sneller vervolgd worden.

Bekijk nieuwsbericht: “onzichtbare benzinedief moet €15.000,- aan schade vergoeden”

Online platform en persoonlijke service

Om u zoveel mogelijk te ontzorgen kunt u snel en eenvoudig de onbetaalde tankbon aanmelden via een online portal. In een persoonlijk dashboard kunt u de status van alle aangemelde tankbonnen bekijken en heeft u de mogelijkheid om een vordering in te trekken. 

Voordelen van SODA

  • Eén platform voor alle onbetaalde tankbonnen
  • Overzichtelijk dashboard van alle aangemelde zaken 
  • SODA verzorgt de volledige afhandeling
  • U hoeft geen aangifte meer te doen (met BSN-nummer)

Het resultaat

Met bijna 600 deelnemers en ruim €800.000,- verhaalde schade in 2022 zien wij dat onze aanpak werkt. De verhaalkans is hoog omdat wij, in tegenstelling tot individuele deurwaarders, de schade in uiterste gevallen via de rechter verhalen. Dit verzorgen wij uiteraard zoveel mogelijk zonder kosten voor de tankstationhouder. Ook brandstofdieven met gestolen of valse kentekenplaten lopen bij SODA grote kans alsnog voor de schade aangesproken te worden.

Brandstofdiefstal
Brandstofdiefstal

Kwalitatieve dienstverlening

Door nauwe samenwerking met onder andere politie, justitie en ondernemers heeft SODA een groot vertrouwen opgebouwd bij alle betrokken partijen. Om dit vertrouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, staat SODA onder toezicht van de Stichting DAAD. Stichting DAAD waakt over de kwaliteit van de uitvoering en biedt betrokken partijen een klachtenregeling en een onafhankelijke klachtencommissie.

Meld uw tankstation vandaag nog aan

Via de onderstaande buttons kunt u zich eenvoudig aanmelden of een onbetaalde tankbon aanmelden. Heeft u nog een vraag? Dan zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur bereikbaar via 088 3223 123. U kunt uw vraag ook mailen naar info@so-da.nl.