U koopt iets via Marktplaats of WhatsApp en dan overkomt u het ook, u wordt opgelicht. U ontvangt niet waarvoor u betaald heeft en u bent het geld kwijt. Ook stelen oplichters via spoofing en op andere listige manieren geld. SODA helpt consumenten bij het verhalen van het aankoopbedrag en een schadevergoeding op de dader.

Samen met de politie

Bij het verhalen van schade door internetfraude is de samenwerking met de politie essentieel. De eerste stap start dan ook bij politie door aangifte te doen. De politie onderzoekt en selecteert vervolgens welke zaken via het civiel recht behandeld kunnen worden. Na deze selectie verstrekt de politie de gegevens automatisch aan SODA. Vanaf daar pakken wij uw zaak op en verhalen de schade namens u op de fraudeur.

Voordelen van SODA

  • Wij ondersteunen u bij het verhalen van de schade op de dader
  • Wij werken samen met de politie tegen internetfraude
  • Onze dienstverlening is altijd op basis van no cure no pay

“Ik ben echt heel blij met de benadering én het resultaat en ik zou zeggen ga zo door. Want met mij hebben heel veel andere kopers dezelfde nare ervaring en hier mogen fraudeurs niet mee wegkomen.”

“U en uw organisatie hebben mij het vertrouwen teruggegeven dat er toch nog recht wordt gedaan aan onrecht.”

Benadeelde uit het oosten van het land

Een schadevergoeding en geen kosten

Naast het terughalen van uw geld verhalen wij namens u ook een schadevergoeding op de dader. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het bedrag dat u betaald heeft aan de oplichter, maar bedraagt minimaal €131,-.
Wij zijn een stichting en berekenen u als benadeelde geen kosten voor onze dienstverlening. De kosten voor het inschakelen van een deurwaarder of advocaat wordt bij de dader in rekening gebracht. Alle overige gerechtelijke kosten zijn gedekt uit de solidariteitsreservering.

Kwalitatieve dienstverlening

Door nauwe samenwerking met onder andere politie, justitie en ondernemers heeft SODA een groot vertrouwen opgebouwd bij alle betrokken partijen. Om dit vertrouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, staat SODA onder toezicht van de Stichting DAAD. Stichting DAAD waakt over de kwaliteit van de uitvoering en biedt betrokken partijen een klachtenregeling en een onafhankelijke klachtencommissie.